Ψυχοθεραπεία

Ατομικές συνεδρίες


Στις ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες ο ψυχολόγος “δουλεύει” με το θεραπευόμενο για να κατανοήσουν, να επεξεργαστούν και να «λύσουν» τα θέματα που φέρνουν το θεραπευόμενο στο γραφείο του ψυχολόγου. Συνήθη ζητήματα που αντιμετωπίζονται σε αυτές τις συνεδρίες είναι αγχογόνες καταστάσεις όπως πένθος, ασθένεια, χωρισμός, άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού, κ.ά. Ο ψυχολόγος είναι στη διάθεση του θεραπευόμενου ώστε να συνεργαστούν με σκοπό την ικανοποίηση και την ευημερία του. Η θεραπεία μπορεί να είναι είτε βραχεία (περιορισμένος αριθμός ραντεβού), είτε μακρόχρονη. Αυτό συναποφασίζεται από τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή και το θεραπευόμενο που τον επισκέπτεται. Η διάρκεια κάθε συνεδρίας είναι 60 λεπτά. Οι ατομικές συνεδρίες αφορούν κυρίως ενήλικες ή/και εφήβους.

Οικογενειακές Συνεδρίες


Πολλές φορές επισκέπτεται το γραφείο του ψυχολόγου μία ολόκληρη οικογένεια για να ασχοληθεί με προβλήματα συνεννόησης, συναισθηματικών αδιέξοδων, προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών, θέματα που προκύπτουν από την ανατροφή τους κ.α. Σε αυτές τις συναντήσεις συμμετέχει ολόκληρη η οικογένεια και στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία της. Να «αναδιοργανωθεί» δηλαδή η οικογένεια, ώστε όλα τα μέλη της να αισθάνονται αγάπη, θαλπωρή και ασφάλεια κατά τη συμβίωσή τους. Η οικογενειακή θεραπεία μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με ατομική. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η πιθανότητα θετικού αποτελέσματος στις δυσκολίες των σχέσεων μεγιστοποιείται όταν όλα τα μέλη του συστήματος ενεργοποιούνται σε μία κοινή θεραπεία. Οι συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά, Οι ατομικές συνεδρίες αφορούν κυρίως ενήλικες ή/και εφήβους.

Ομαδικές Συνεδρίες


Η ομαδική θεραπεία βοηθάει το άτομο με πολλαπλούς τρόπους. Οι ομάδες συναντιούνται σε εβδομαδιαία βάση και τα μέλη τους έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να ταυτιστούν, να διαφοροποιηθούν, να αλληλεπιδράσουν και γενικά να φύγουν πιο «πλούσιοι» μετά το τέλος κάθε συνάντησης.Πολλές φορές οι ομάδες έχουν κάποιο συνεκτικό στοιχείο. Για παράδειγμα ομάδα μητέρων ή ομάδα εξαρτημένων από το αλκοόλ. Ο αριθμός των μελών της ομάδας κυμαίνεται από 4 έως 12 άτομα. Όλες οι πληροφορίες που μοιράζονται -κατά τη διαδικασία- τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους, καθώς και τα ονόματα των μελών, είναι απόλυτα εμπιστευτικές Οι συνεδρίες διαρκούν 120 λεπτά, και πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα. Οι συνεδρίες διαρκούν 60 λεπτά, Οι ατομικές συνεδρίες αφορούν κυρίως ενήλικες ή/και εφήβους.
 

Πληροφορίες & Ραντεβού

Γραφείο Ψυχολόγου - Έυης Μεσσαριτάκη

 

Άμεσο Μήνυμα

Το Όνομα σας (required)

Το Email σας (required)

Θέμα

Το Μήνυμα σας

"Χρησιμοποιώντας αυτή την φόρμα επικοινωνίας συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο."