θυμός

& διαχειριση θυμου

θυμός

θυμός

Ο θυμός είναι ένα διαβρωτικό συναίσθημα και συχνά δεν του δίνουμε την πρέπουσα προσοχή. Επίσης πολλές φορές ο άνθρωπος τον «χρησιμοποιεί» για να κρύψει τη μελαγχολία του, την κατάθλιψη και το άγχος του. Άλλες φορές –σαφώς όχι πάντα- αποτελεί σύμπτωμα κάποιας παθολογικής διαταραχής. Ο θυμός δυσχεραίνει την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν στη ζωή των ανθρώπων και διαστρεβλώνει την εικόνα που υιοθετεί κάποιος για την πραγματικότητα, δυσκολεύει τις ανθρώπινες σχέσεις και γενικά υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Τι Είναι o Θυμός;
Είναι ένα φυσιολογικό και υγιές ανθρώπινο συναίσθημα. Το πρόβλημα δημιουργείτε όταν ο θύμος ξεπερνάει τα αποδεκτά όρια και γίνετε καταστροφικός για τον άνθρωπο που τον βιώνει. Ο θυμός μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο χώρο εργασίας, στο κοινωνικό περίγυρο όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου. 

Ο ειδικός βοηθά τον άνθρωπο να εκφράσει και να συνειδητοποιήσει τα συναισθήματα του. Τον βοηθά ν’ ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, ν’ αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βρει λειτουργικότερους τρόπους ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ζωής. Τον βοηθά να συνειδητοποιήσει την πηγή του θυμού του, η οποία συχνά δεν είναι η προφανής και ν’ αποδεχτεί τα δεδομένα της ζωής του, ταυτόχρονα όμως να διαφοροποιηθεί και να την οδηγήσει εκεί που επιθυμεί.

Ψυχοθεραπεία θυμού

Στο πλαίσιο της ψυχοθεραπείας για την αντιμετώπιση του θυμού, ο θεραπευόμενος καλείτε να εκφράσει το θυμό του χωρίς περιορισμούς. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό, διότι ο ψυχολόγος μπορεί τότε να διακρίνει ποιες αιτίες και συσσωρευμένα συναισθήματα προκαλούν τον θυμό. Στην συνεχεία της ψυχοθεραπείας ο θεραπευόμενος καλείτε να αναλύσει διεξοδικά τις σκέψεις που τον οδηγούν στα επεισόδια θυμού καθώς και να εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να μειώσει ή και να εξαλείψει τα επεισόδια αυτά. 

Εκπαίδευση

  • σε διεκδικητική συμπεριφορά
  • σε δεξιότητες επικοινωνίας
  • σε τεχνικές χαλάρωσης
  • σε δεξιότητες επίλυσης προβλήματος

Σχετικά Άρθρα

Πληροφορίες & Ραντεβού

Αμοιβές & Χρεώσεις

του γραφείου μας

Μία από τις πολύ συχνές αμφιβολίες που έχει ένας θεραπευόμενος είναι το κατά πόσο είναι σημαντική και ανθρώπινη η σχέση του με τον ειδικό για τον ίδιο. Ενδιαφέρεται για μένα, αναρωτιέται, ή με ακούει μόνο και μόνο γιατί τον πληρώνω;

Διαβάστε Περισσότερα

Τηλέφωνα

Γραφείου

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή και για κλείσιμο ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου :
Τηλέφωνο 210 – 98 29 411  &  697 468 7498 
Αν δεν μπορώ να σας απαντήσω άμεσα, αφήστε μήνυμα στον τηλεφωνητή.

Αποστολή

E-Mail

Το Όνομα σας (required)

Το Email σας (required)

Θέμα

Το Μήνυμα σας

We usually reply with 24 hours except for weekends. All emails are kept confidential and we do not spam in any ways.

Thank you for contacting us :)

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty